Starburst

spela starburstStarburst är en av de populäraste slottarna i NetEntertainments sortiment. Det är en färgsprakande slot helt utan spridningssymboler, free spins-läge och bonusbanor. Istället finns här en expanderande vildsymbol som ger re-spins, och Starburst är dessutom en slot av typen win-both-ways.

Om du gillar slots där fokus ligger på själva grundspelet och det inte finns många olika specialsymboler bör du absolut prova på Starburst. Vill du däremot vill ha bonusbanor på separat skärm, free spins-läge och många olika specialsymboler är Starburst inte ett bra val.

Som symboler på hjulen används de klassiska spelsymbolerna BAR och 7 samt olika ädelstenar i vackra färger. Här finns en gul beryll, en grön smaragd, en orange eldsopal, en blå safir och en lila ametist. När du vinner någon av de större vinsterna på Starburst sätter ett festligt fyrverkeri igång på skärmen tillsammans med ord som Big Win, Combo eller Super Combo.

Grundläggande info om Starburst

Speltillverkare: NetEntertainment (NetEnt)
Lanserad år: 2012
Tema: Stjärnor / Ädelstenar
Antal hjul: 5
Antal spellinjer: 10
Myntvärden: €0,01 – €1
Lägsta satsning per spelomgång: €0,01
Högsta satsning per spelomgång: €100
Växande jackpott: Nej
Spridningssymbol: Nej
Free spins-läge: Nej
Specialfunktioner i free spins-läge: -
Bonusbana: Nej

Källa: Starburst

Att spela Starburst

När man spelar Starburst får man både ange myntvärde (€0,01 – €1) och hur många spellinjer man vill satsa på (1-10 spellinjer). Däremot kan man inte satsa mer än ett mynt per spellinje.

Lägsta möjliga satsning på Starburst är €0,01 x 1 spellinje x 1 mynt = €0,01 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är €1 x 10 spellinjer x 1 mynt = €100 per spelomgång.

Win Both Ways

Starburst är en spelautomat av typen Win Both Ways. Detta innebär att man inte bara kan vinna på symbolkombinationer som löper från vänster till höger, utan också på symbolkombinationer som går från höger till vänster.

Expanderande vildsymbol med re-spin

starburstSlotten Starburst har bara en enda specialsymbol och det är vildsymbolen. Vildsymbolen kan endast visa sig på andra, tredje och fjärde hjulet, aldrig på första eller femte.

Vildsymbolen är en expanderande vildsymbol som sprider sig så att hela hjulet blir vilt. Om den till exempel visas sig på fjärde hjulet kommer vildsymbolen alltså att sprida ut sig så att hela det fjärde hjulet blir vilt.

Varje gång en vildsymbol har visat sig i Starburst fryser det vilda hjulet fast medan övriga hjul snurrar om gratis (re-spin). Om en ny vildsymbol visar sig blir ytterligare ett hjul vilt och du får ett nytt re-spin, och så vidare. Det finns dock en gräns: man kan inte få fler än tre re-spin i följd.

Utbetalningsschema för Starburst

Det går att vinna på flera spellinjer samtidigt, och tack vare re-spin går det även att vinna flera gånger i följd på en satsning när man spelar Starburst.

Symbol 3 symboler 4 symboler 5 symboler
BAR 50 200 250
Sjua 25 60 120
Gul ädelsten 10 25 60
Grön ädelsten 8 20 50
Orange ädelsten 7 15 40
Blå ädelsten 5 10 25
Lila ädelsten 5 10 25