Netent oppnar i London

NetEnt öppnar upp i London

Den svenska mjukvaruutvecklaren och spelleverantören NetEnt, som ju är väldigt stora i Sverige, har sedan tidigare utökat sin marknad till att även innefatta Storbritannien. Då detta enligt NetEnt är en prioriterad marknad, är deras plan att expandera och bli en ännu större aktör på den brittiska spelmarknaden. I samband med detta har de därmed öppnat upp ett kontor i London, där de även är i färd med att ytterligare utöka sin personalstyrka. Under de närmaste månaderna är planen att deras brittiska avdelning, NetEnt UK Ltd, ska fortsätta att växa.

Invigningen av deras nya lokaler, som ligger placerade i Stanley Building, Kings Cross, leddes av NetEnt UK’s VD Andy Whitworth och deras chef för plattformsprodukter och tjänster, Rob Fell.

Från Stockholm ut i världen

NetEnt, som ju har sitt huvudkontor på Vasagatan i Stockholm, har expanderat stort det senaste året och tagit flera viktiga positioner världen över.

Bland annat har de ingått samarbetsavtal med en rad olika utländska aktörer och därmed fått tillgång även till flera utländska spelmarknader. I USA har de beviljats licens i Pennsylvania och fått till stånd ett nu påskrivet avtal med operatören Draftkings i New Jersey. Sedan i somras kan man därmed spela på NetEnts spel i dessa två delstater.

Bryter mark även i Finland

Detta är dock inte deras enda bedrift under sommaren. De har även signerat ett avtal med Veikkaus, vilket är Finlands statsägda speloperatör. Eftersom Finlands spelsystem är monopolbaserat och Veikkaus är den aktör som har rätten till detta monopol, är det därmed också Finlands största spelaktör. Med spel både online och i olika spelhallar, har Veikkaus över 2 miljoner finländska spelare.

För tillfället har NetEnt inte lanserat särskilt många spel i Finland, men allt eftersom tiden går, kommer med största sannolikhet denna siffra att stadigt öka.

En välkommen öppning i London

Att NetEnt öppnat upp i centrala London innebär att de därmed kommer sina kunder närmare och i och med detta ser de en chans till att ta ytterligare plats på marknaden. Det är lättare för ett bolag att se vilket behov som finns bland spelarna, när man befinner sig på plats. Andy Whitworth, NetEnt UK’s verkställande direktör, har i deras pressmeddelande uttryckt stor glädje över att NetEnt öppnat kontor i London och förklarat att detta innebär att de bättre kommer kunna stödja sina kunder samtidigt som de även tar marknadsandelar.

Inte bara i världen de expanderar

Det är inte bara i världen, i form av olika länder, de bryter mark och blir stora. Även i spelvärlden kliver de fram med sjumilakliv och senast i raden av bedrifter är deras förvärv av det växande bolaget Red Tiger Gaming Ltd, vilken är en ledande mjukvaruleverantör. Prislappen för detta nyförvärv landade på i runda slängar 200 miljoner pund och det finns goda möjligheter till att detta samarbete kommer vara mycket lönsamt för bägge parter.

Bolaget Red Tiger är främst känt för sina slots med dagliga jackpottar. De omtalas som ett bolag som satsar på innovation och de har hittills över 100 spel i bagaget. En siffra som antagligen kommer att växa snabbt, med NetEnt i ryggen.

Jobbar för fortsatt tillväxt

Det råder inga tvivel om att NetEnt satsar stort och att deras planer inför framtiden är en fortsatt stabil tillväxt. I det allra närmaste, kommer de att rekrytera mer personal till det nyöppnade kontoret i London, vilket de räknar med kommer att generera en stor ökning av marknadsandelar på en relativt kort sikt. Detta genom att de nu kommer mycket närmare sina kunder på den brittiska spelmarknaden.

Med tanke på alla andra nya marknader de även lyckats ta sig in på under året som gått, ser detta ut att kunna bli ett riktigt lovande år för NetEnt, även om den största frukten av deras arbete kanske inte kommer att kunna skördas förrän tidigast nästa år. Vi kan iallafall vara säkra på att NetEnt har satt Sverige på kartan och att de är här för att stanna.

Post Navigation

 

Comments are closed.