Major Millions

major millionsMajor Millions är en slot från speltillverkaren Microgaming där man kan vinna en rejäl växande jackpott. Spelet finns tillgängligt i två olika versioner, som båda matar samma växande jackpott. Den ena versionen är 3-hjulig och den andra är 5-hjulig. I den här recensionen kommer vi att fokusera på den 5-hjuliga varianten av Major Millions, men du kan hitta en del information om den 3-hjuliga i slutet av artikeln.

5-hjuliga Major Millions har militären som tema, och som symboler används bland annat ett stridsskepp, en stridsvagn, ett stridsplan, ammunition, kikare och medaljer. Även majoren själv kan visa sig på hjulen, liksom hans hatt.

Den växande jackpotten startar på $250 000 så det finns alltid mycket pengar att vinna. Det är en poolad jackpott som matas av spelare i många olika casinon samtidigt. En av de störst utbetalningarna ägde rum i maj 2012 då en spelare vann drygt $1,8 miljoner på Major Millions. Sedan dröjde det inte mer än fyra månader innan en ny växande jackpott på strax över $1,7 miljoner gick ut.

Din chans att vinna den växande jackpotten är lika hög oavsett om du spelar 5-hjuliga Major Millions eller 3-hjuliga Major Millions.

Grundläggande info om Major Millions

Speltillverkare: Microgaming
Lanserad år: 2004
Tema: Militären
Antal hjul: 5
Antal spellinjer: 15
Myntvärden: €0,20
Lägsta satsning per spelomgång: €0,20
Högsta satsning per spelomgång: €3
Växande jackpott:
Vildsymbol:
Spridningssymbol:
Free spins-läge:
Specialfunktioner i free spins-läge:
Bonusbana:

Att spela Major Millions

Det går inte att ställa in myntvärdet på femhjuliga Major Millions, utan det är alltid €0,20. Däremot får man välja hur många spellinjer som ska aktiveras, från 1 till 15. Det går bara att satsa 1 mynt per aktiverad spellinje.

Lägsta möjliga satsning på femhjuliga Major Millions är €0,20 x 1 mynt x 1 spellinje = €0,20 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är €0,20 x 1 mynt x 15 spellinjer = €3 per spelomgång.

Vildsymbol med multiplikator

major millions spelHos femhjuliga Major Millions är spelets logga en vildsymbol. Vildsymbolen kan ersätta vilken ordinarie symbol som helst, däremot kan den inte ersätta myntexplosionen (eftersom myntexplosionen är en spridningssymbol).

När vildsymbolen hjälper till att bilda en vinnande kombination multipliceras vinsten med tre.

Spelets logga kan också betala ut vinster på egen hand utan att agera vildsymbol, men då multipliceras vinsten inte med tre. För att loggan ska betala ut på egen hand krävs tre loggor på rad på en aktiv spellinje med start på första hjulet.

Växande jackpott

För att vinna den växande jackpotten när du spelar femhjuliga Major Millions behöver du få fem loggor på den 15:e spellinjen. Om du inte spelar med samtliga spellinjer aktiva är det alltså omöjligt att vinna den växande jackpotten.

Grundplåten för den växande jackpotten är $250 000.

Fast jackpott

Femhjuliga Major Millions har en fast jackpott på 8 000 mynt. Den betalar ut om du får fem loggor i följd på en aktiv spellinje som inte är spellinje nummer 15.

Spridningssymbol

Femhjuliga Major Millions har en spridningssymbol i form av en myntexplosion med texten SCATTER. Du behöver få minst tre explosioner var som helst på hjulen för att bli belönad. Ju fler explosioner desto bättre. Får du fem stycken vinner du 50 gånger insatsen.

Utbetalningsschema för Major Millions

Symbol 3 symboler 4 symboler 5 symboler
Major Millions-loggan på den 15:e spellinjen 80 280 Växande jackpott
Major Millions-loggan på någon av de andra spellinjerna 80 280 Fast jackpott på8 000
Majoren 15 75 1 000
Stridsskepp 12 50 800
Stridsplan 10 20 600
Stridsvagn 8 20 200
Hemligstämplat brev 6 12 180
Medaljer 5 16 160
Majorens hatt 4 12 120
Ammunition (BAR) 3 10 100
Kikare 2 8 80
Spridningssymbol 3x 10x 50x

3-hjuliga vs 5-hjuliga Major Millions

Trehjuliga Major Millions skiljer sig från femhjuliga Major Millions på flera viktiga punkter.

  • Trehjuliga Major Millions släpptes redan år 2002, medan femhjuliga Major Millions kom två år senare.
  • Trehjuliga Major Millions använder sig av klassiska spelsymboler, som BAR, 7 och körsbär. Femhjuliga Major Millions har istället militären som tema.
  • Trehjuliga Major Millions har bara tre spellinjer, medan femhjuliga Major Millions har femton spellinjer.
  • Både trehjuliga och femhjuliga Major Millions har vildsymbol med multiplikator, men det är bara femhjuliga Major Millions som har spridningssymbol.
  • Trehjuliga Major Millions har ett annat utbetalningsschema än femhjuliga Major Millions. En viktig skillnad är att trehjuliga Major Millions har betydligt större fasta jackpottar: en på 50 000 mynt och en på 25 000 mynt. Hos femhjuliga Major Million ligger de fasta jackpottarna på 8 000 mynt och 1 000 mynt.