Castle Builder

castle builderCastle Builder är en innovativ slot från speltillverkaren Rabcat. Det här spelet kan rekommenderas för spelare som gillar sammanhängande äventyr, för här gäller det att gradvis bygga finare och finare slott och stiga i graderna i en medeltida värld.

Castle Builder har 5 hjul och 15 spellinjer och ser på ytan ut som vilken slot som helst, men under spelets gång kan man förutom vanliga vinster även samla på sig byggmaterial som går att använda för att färdigställa slott. När ett slott är färdigt startar en interaktiv bonusbana där det avgörs hur mycket man ska få betalt för slottet.

I takt med att du bygger finare och finare slott stiger du i graderna och kan få bättre och bättre betalt för dina slott. Det finns tre kungar och varje kung vill ha tio slott byggda i sitt kungadöme.

Castle Builder släpptes redan år 2012, men det var först 2014 som det slog igenom på riktigt. Då blev det nämligen en del av Microgamings populära spelplattform Quickfire.

Castle Builder passar spelare som är sugna på något ovanligt. Här finns varken spridningssymboler eller free spins-läge, utan fokus ligger på att bygga slott.

Castle Builder i mobilen

Castle Builder är inte bara tillgänglig för spel i datorn utan går också bra att spela på smartphones och surfplattor. Spelet fungerar ihop med både Android, iOS och Windows Mobile.

 

Grundläggande info om Castle Builder

Speltillverkare: RabCat
Lanserad år: 2012
Tema: Medeltid
Antal hjul: 5
Antal spellinjer: 15
Myntvärden: €0,01 / €0,02 / €0,05 / €0,10 / €0,20 / €0,25 / €0,50 / €1
Lägsta satsning per spelomgång: €0,01
Högsta satsning per spelomgång: €15
Växande jackpott: Nej
Vildsymbol: Ja
Spridningssymbol: Nej
Free spins-läge: Nej
Specialfunktioner i free spins-läge: -
Bonusbana: Ja

Att spela Castle Builder

castle builder slotLägsta möjliga satsning på Castle Builder är €0,01 x 1 spellinje = €0,01 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är €1 x 15 spellinjer = €15 per spelomgång. Du väljer alltså själv hur många av de 15 spellinjerna som du vill satsa på.

Hur stor högsta möjliga enskilda vinst på Castle Builder är beror på vilken statusnivå du har nått upp till. På den högsta statusnivån är största enskilda vinst 20 000.

Det är bara symbolkombination som löper i följd från vänster till höger som ger betalt, och symbolkombinationen måste starta på första hjulet.

Castle Builder har en statistisk utbetalningsgrad på 96,47%.

Vildsymbol

Byggaren är vildsymbol i Castle Builder. Vildsymbolen kan ersätta vilken ordinarie symbol som helst, däremot kan den inte fungera som byggmaterial.

Slottsbyggande

Du kan samla på dig två olika typer av byggmaterial när du spelar Castle Builder: allmänt byggmaterial och metalliskt byggmaterial. Det metalliska byggmaterialet är brons, silver eller guld.

Det allmänna byggmaterialet symboliseras av byggstenar, och du måste få minst två byggstenar i följd på en vinnande spellinje för att få använda dem i ditt slottsbygge. Byggstenarna är inte spridningssymboler.

Att använda metalliskt byggmaterial påverkar värdet på slotten du bygger. Ju mer brons, silver och guld du inkluderar i ett slott, desto större blir potentialen för en riktigt rejäl köpeskilling när du säljer slottet.

Bröllopsbonus

När ett slott är färdigbyggt flyttar en prinsessa in och bröllopsbonusbanan sätter igång. Tre friare dyker upp, och hur rika de är beror på hur dyrbart slottet du har byggt är. Välj ut en make åt prinsessan för att avslöja exakt hur mycket du får betalt för slottet.

Statusnivåer och medaljer

I takt med att du slutför olika slott ökar din status i det medeltida samhälle som spelet äger rum i, och du får utmärkelser och medaljer. För att se hur det går för dig, klicka på avataren längst upp till vänster på skärmen. Då får du se hur många slott du har byggt, hur många medaljer du har fått och hur många utmärkelser du har skaffat dig.

När du börjar spela Castle Builder är du en vanlig byggarbetare. Sedan kan du avancera till byggmästare, konstruktionsexpert, arkitekt och slutligen slottsbyggare. Ju högre statusnivå, desto större vinstchanser.