Avalon II – The Quest for the Grail

Avalon II – The Quest for the GrailAvalon II – The Quest for the Grail är en avancerade videoslot från Microgaming med åtta bonusbanor som bildar ett sammanhängande äventyr. Spelet, som lanserades i början av år 2014, är en uppföljare till den enormt populära slotte Avalon som Microgaming släppte år 2006.

Ditt uppdrag i Avalon II – The Quest for the Grail är att hitta och hämta tillbaka den heliga Graal som Kung Arthus syster Morgan le Fey stulit. Under ditt äventyr kan du få hjälp av Merlin och Lady of the Lake.

Avalon II är en videoslot som passar spelare som gillar avancerade slots med maffig grafik och massor av olika specialeffekter. Du har två vildsymboler (vanlig och expanderade) till din hjälp redan i grundspelet, och under bonusbanorna dyker ytterligare varianter upp.

De karaktärer som används i spelet är alla hämtade från legenderna om Kung Arthur. Vi har redan nämnt Arthur, Merlin, Morgan le Fey och Lady of the Lake, men i spelet förekommer även drottning Guinevere, Svarte Riddaren och Vite Riddaren.

Grundläggande info om Avalon II

Speltillverkare: Microgaming
Lanserad år: 2014
Tema: Kung Arthur-legenden
Antal hjul: 5
Antal spellinjer: 243 vinstmöjligheter istället för spellinjer
Myntvärden: €0,01 – €0,50
Lägsta satsning per spelomgång: €0,30
Högsta satsning per spelomgång: €75
Växande jackpott: Nej
Vildsymbol: Vanlig vildsymbolExpanderade vildsymbol

Vildsymbol som även är 2x-multiplikator

Trailing Wild

Spridningssymbol: Ja
Free spins-läge: Ja, tre olika
Specialfunktioner i free spins-läge:
Bonussymbol: Ja
Bonusbana: Ja, flera stycken

Vanlig vildsymbol

Loggan för Avalon II är vildsymbol. Den kan ersätta vilken ordinarie symbol som helst, däremot kan den inte ersätta någon av specialsymbolerna.

Expanderade vildsymbol

Lady of the Lake är en expanderade vildsymbol som kan expandera så att hon täcker hela hjulet. Hon visar sig endast på hjul nummer tre. Lady of Lake kan ersätta vanliga symboler, däremot inte specialsymboler.

Spridningssymbol

Merlin är en spridningssymbol som kan visa sig när som helst och dela ut en pengavinst eller multiplikator.

Bonussymbol

De heliga Graal är bonussymbol i Avalon II. Du behöver få minst tre bonussymboler samtidigt för att trigga någon av de åtta bonusbanorna.

Åtta bonusbanor (inklusive free spins-lägen)

spela Avalon II – The Quest for the GrailAvalon II har åtta bonusbanor, varav vissa inkluderar ett free spins-läge. Varje bonusbana är individuell, men tillsammans bildar de ett sammanhängande äventyr – jakten på den heliga Graal. Första gången du triggar bonusläget får du spela den första bonusbanan, andra gången du triggar bonusläget får du spela den andra bonusbanan, och så vidare.

Lake of Legend

Ett svärd behöver man i jakten på den heliga Graal. I första bonusbanan får du slå med tärningen för att se hur bra du lyckas pussla ihop det magiska svärdet Excalibur.

Misty Vale – free spins med extra vildsymbol

Den andra bonusbanan utspelar sig i en dimmig dalgång där du hittar 15 free spins. Innan free spins-läget sätter igång får du välja ut en karaktär som kommer att fungera som extra vildsymbol under dina free spins. Varje vinnande kombination som bildas med hjälp av denna extra vildsymbol betalar ut dubbelt. Vildsymbolen fungerar alltså som en 2x-multiplikator.

Whispering Woods – interaktiv bonusbana

I den tredje bonusbanan har du nått fram till den viskande skogen, där du kan hitta mynt om du har turen på din sida. Du möter den Vite Riddaren som låter dig välja mellan olika sköldar.

Forest Falls – free spins med trailing wilds

I den fjärde bonusbanan hittar du 20 free spins i skogen. I free spins-läget får du hjälp av Trailing Wilds, det vill säga vildsymbol som bildar en stig.

Dusky Moors – interaktiv bonusbana

Den femte bonusbanan utspelar sig i ett hedlandskap där du får chans att försöka matcha hjälmar med varandra. Om du lyckas blir du rikligen belönad.

Morgan’s Keep – free spins med rolling reels och ökande multiplikator

Den sjätte bonusbanan tar dig till Morgan’s Keep där du hittar 20 free spins. I free spins-läget aktiveras rolling reels, och för varje vinst i följd ökar en multiplikator med ett steg (högsta möjliga multiplikator är 6x).

Hall of Shadows

I den sjunde bonusbanan försöker den svarte riddaren hindra dig från att ta med dig den heliga Graal. För varje träff du får in på riddaren blir du belönad.

Isle of Avalon

Du har nu återbördat den heliga Graal och befinner dig på ön Avalon. Hur stor din belöning blir beror på hur det går när du snurrar på lyckohjulen Wheels of Avalon. Du har chans att få hjälp av en 5099 bonus round multiplier.